Vrem sa stiti despre noi ca:
Gradinita cu Program Prelungit ,,RayKids” Craiova si avem o traditie de peste 8 de ani de cand ne-au trecut pragul primii prescolari, in sediul din comuna Carcea, unde a fost autorizata, si ulterior, acreditata, prin Ordinul M.E.N.nr. 4914/2018.

Gradinita cu Program Prelungit RayKids Craiova isi va incepe activitatea in anul scolar 2023-2024, si este infiintata pentru a asigura nevoile comunitatii, privind accesul anteprescolarilor si prescolarilor la servicii educationale de calitate, in conditiile impuse de normele si rigorile prevazute de legislatia in vigoare, privind actul educational, desfasurat in conceptul dezvoltarii copilului sub intregul ansamblu al celor cinci domenii de dezvoltare, cuprinse in documentul de politici educationale – Reperele fundamentale in invatarea si dezvoltarea timpurie (RFIDT, aprobate prin O.M. nr. 3851/2010).
- dezvoltarea fizica, sanatate si igiena personala;
- dezvoltarea socio-emotionala;
- dezvoltarea cognitiva si cunoasterea lumii;
- dezvoltarea limbajului, a comunicarii si a premiselor citirii si scrierii;
- capacitati si atitudini in invatare.

Gradinita cu Program Prelungit RayKids Craiova functioneaza incepand cu septembrie 2023, in sediul din strada General Dragalina, nr. 29, cu trei grupe – doua de crese pentru anteprescolari si una de gradinita cu program prelungit, in care vor fi cuprinsi aproximativ 40 de anteprescolari si prescolari, cu varste cuprinse intre 1,4 ani si 6 ani.
Ne gasiti la telefon 0720 014 220 / 0723 246 716,
e-mail gradinitaraykidscraiova@yahoo.com.
Gradinita cu Program Prelungit RayKids Craiova asigura fiecarui copil valoare adaugata, exprimata in atitudini, deprinderi si abilitati, dezvoltand elemente de personalitate ale copilului, promoveaza un invatamant deschis, flexibil, capabil sa dezvolte interesul pentru educatia timpurie si emanciparea permanenta, axat pe disponibilitatea continua pentru cunoastere si actiune. Asigura fiecarui copil conditiile pentru cea mai buna si utila dezvoltare, in parteneriat si cooperare cu actorii sociali, promovand toleranta si intelegerea intre copiii de origine socio-culturala si lingvistica diferita.
Ethosul excelent, mediul stimulativ si spatiul educativ oferit de Gradinita cu Program Prelungit RayKids Craiova, favorizeaza dezvoltarea libera, integrala si armonioasa a personalitatii copilului anteprescolar si prescolar, potrivit ritmului propriu, trebuintelor si nevoilor sale afective, formarea autonoma si creativa a acestuia.
TRASATURI CARACTERISTICE
- Populatia scolara
Localizarea geografica a Gradinitei cu Program Prelungit RayKids Craiova, in peisajul urbanistic al municipiului Craiova, animat inca, dupa veacuri, de spiritul lui Mihai Viteazul, spirit de dimensiuni europene, ne permite sa ne desfasuram activitatea in mediu urban, deosebit de benefic pentru dezvoltarea institutionala, astfel incat sa ne definim ca o fereastra deschisa spre educatie si cultura.
In anul scolar 2023-2024, vor fi inscrisi inscrisi aproximativ 40 de copii, solicitarile fiind foarte mari. Copiii vor fi repartizati in 3 grupe, initial, cu posibilitate de extindere pentru inca 3, cat permite localul gradinitei, spatiile de invatamant oferind conditii bune pentru desfasurarea actului educational.
- Personalul gradinitei
- Personal didactic calificat – director, educatoare, profesor lb. engleza, cu studii in specialitate;
- Psiholog/consilier scolar;
- Personal didactic auxiliar;
- Personal medical;
- Personal nedidactic;
- Calitatea personalului didactic
Rezultatele obtinute de Gradinita cu Program Prelungit “RayKids” au fost garantate de calitatea resurselor umane care au desfasurat activitatea, de seriozitatea si perseverenta cu care s-au implicat in cunoasterea si indrumarea prescolarilor care au dobandit deprinderile necesare pentru integrarea cu succes in urmatorul ciclu de invatamant, cel primar, intrunind profilul absolventului de gradinita.
Toate educatoarele au parcurs studii de formare initiala si, sunt cuprinse in ciclul universitar.
Indicatori de evaluare a performantei scolare cantitativ si calitativ
O orientare importanta prin care educatia incearca sa raspunda provocarilor lumii contemporane este cunoscuta sub numele de diversificarea campului educational sau noile educatii, context in care se incadreaza probleme legate de educatia pentru calitate.
La nivel international, se vorbeste de o „reforma continua” sau de „permanentizarea” reformelor, ca urmare a schimbarilor axiologice, sociale, economice, tehnologice. „Reformele educationale parcurg diferite etape, cu momente de varf sau de schimbari radicale, cu perioade intermediare, mai putin vizibile, si cu perioade de consolidare a achizitiilor dobandite in etapele anterioare”.
La nivelul unitatii, am conceput programe concrete care vizeaza cultivarea noii dimensiuni a educatiei, conform standardelor recomandate de ARACIP, iar in cadrul acestor programe, valorile create, adaugate si ajustate sunt concepute tinand cont de indicatorii si tintele vizate, nivelul de realizare urmarind depasirea baremului stipulat si realizarea etalonului propus.
- Calitatea managementului scolar
Activitatea manageriala are ca obiectiv principal mentinerea si ridicarea standardului unitatii de invatamant si obtinerea performantelor la nivelul cerintelor si imperativelor legii calitatii.
- Imapactul activitatilor asupra altor grupuri, comunitatii locale, ONG-uri
– strategiile si politicile de dezvoltare institutionala sunt elaboarate astfel incat sa aiba un impact pozitiv asupra comunitatii locale, ONG-urilor, etc.
– urmarim caliatatea actului educational atat prin asigurarea unei baze materiale deosebite, cat si prin asigurarea unor servicii educationale de calitate;
– ne propunem o gama diversificata de educatie formala si nonformala prin implicarea in diverse programe educationale.
- Lucrul in echipa la nivelul managementului
– echipa manageriala este construita pe principiul competentei profesionale si al probitatii morale si actioneaza in spirit de echipa, elaboreaza instrumente de evaluare pentru o monitorizare cat mai corecta a muncii fiecarui anagajat;
– decizii coerente si in deplina concordanta cu legislatia scolara ;
– constituie modelul de urmat pentru toate celelalte colective.
- Dezvoltarea competentelor profesionale si asumarea deciziilor din ce in ce mai complexe
– formarea continua si dobandirea de competente si abilitati noi trebuie privita nu numai ca pe o obligatie ci si ca pe o necesitate, aceste competente fiind aplicate apoi in elaboararea de strategii educationale si de dezvoltare a unitatii.
Gradinita furnizeaza parintilor siguranta ca anteprescolarii si prescolarii traiesc intr-un cadru sigur, invata sa coopereze liber cu altii, sunt pregatiti sa participe la schimbarea de ansamblu a societatii.
Prin incheierea de parteneriate educationale, se urmareste consolidarea relatiilor cu factorii implicati in procesul educatiei copiilor (politia, biserica, agentii economici, comunitatea locala ) – intalniri, dezbateri – rezolvarea unor probleme legate de instruirea si educarea prescolarilor, prin implicare directa in context adecvat pentru realizarea obiectivelor curriculare si extracurriculare.
Realizarea activitatilor propuse in cadrul proiectelor educative cu institutii scolare partenere si fundatii, organizatii, cum ar fi -Muzeul Olteniei-Casa Baniei, Agentia de Protectie a Mediului Inconjurator , Teatrul ,,Colibri’’, Ansamblul Folcloric ,,Maria Tanase”, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dolj, Biblioteca Judeteana ,,Alexandru si Aristia Aman”, Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania, contribuie la formarea personalitatii copiilor precum si la dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice.
Prin intermediul proiectelor desfasurate de catre cadrele didactice din gradinita, cu implicarea parintilor si a celorlalti parteneri, avand ca beneficiari directi – copiii, ei sunt initiati in studiul mediului inconjurator, se dezvolta comportamente culturale, ecologice si durabile, copiii invata sa socializeze si sa nu faca discriminari.
Orice copil sau adult trebuie sa fie deschis pentru colaborare in vederea dezvoltarii propriei personalitati si a celor cu care desfasoara activitati in grup.
Exersarea unor abilitati de comunicare la varsta prescolara contribuie la dezvoltarea capacitatii de socializare si integrare socio-afectiva in colectivitate.
Prescolarii si anteprescolarii din Gradinita cu Program Prelungit RayKids Craiova, dobandesc notiuni specifice varstei, despre mediul inconjurator, trecutul istoric, datini, obiceiuri si traditii populare, cat si despre frumusetile si bogatiile tarii noastre in cadrul activitatilor desfasurate in context formal, informal si nonformal.
Formarea deprinderilor igienico-sanitare, de munca, rutiere, P.S.I., codul bunelor maniere, care sa-i ajute sa traiasca decent, civilizat in societate, reprezinta una din tintele strategice ale educatiei anteprescolare si prescolare.
Prescolarii sunt intr-o continua competitie prin participare la actiuni, activitati si concursuri organizate atat la nivelul gradinitei, dar si la nivel local, judetean si national, pregatindu-i astfel pentru viata scolara si chiar viata sociala a viitorului ,, cetatean responsabil”.
Urmarind dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice si implicarea parintilor pentru asigurarea calitatatii serviciilor educationale oferite de unitate, precum si a tuturor factorilor educationali, in vederea formarii capacitatilor cognitive si a abilitatilor profesionale, asimilarea si practicarea consecventa a valorilor civice, morale si estetice, consilierea copiilor si a familiilor acestora in situatii de criza, se va contribui la dezvoltarea personalitatii copiilor.
De asemenea, unitatea noastra isi propune sa depisteze, sa dezvolte si sa evidentieze inteligentele multiple ale prescolarilor, in vederea asigurarii cadrului necesar pentru dezvoltarea fiecaruia.
O unitate de invatamant trebuie sa fie un model pentru comunitatea locala, o emblema a societatii, de aceea fiecare angajat al gradinitei isi indeplineste cu responsabilitate sarcinile si este implicat afectiv in actiunile pe care le promoveaza, creand un climat de siguranta fizica in care copiii sa-si desfasoare activitatea, incurajandu-se originalitatea, creativitatea, gandirea libera, dezvoltarea fiecaruia.
Parintii copiilor sunt permanent constientizati de faptul ca sunt parteneri educationali directi in cadrul aceluiasi proces, sprijinind cadrele didactice in activitatea de cuprindere in gradinita a tuturor copiilor de varsta prescolara din circumscriptia scolara si de imbunatatire a frecventei, sprijinind conducerea gradinitei in activitatea de consiliere, implicandu-se in organizarea si desfasurarea activitatilor extracurriculare: educatie religioasa,educatie ecologica, educatie pentru sanatate, educatie rutiera, limba engleza, gimnastica, serbari, spectacole pentru copii, teatru de papusi, plimbari, vizite, drumetii.